Harian Editorial Kumpulan Kesihatan Hello

Harian Editorial Kumpulan Kesihatan Hello

Anonim

Untuk versi bahasa Inggeris sila rujuk di sini.

Integriti Editorial

Misi kami adalah untuk membentangkan maklumat kesihatan yang paling objektif, dipercayai dan tepat. Kami berhasrat untuk memastikan bahawa Kumpulan Hello Kesihatan adalah sumber kandungan praktikal dan relevan di sekitar kesihatan dan ubat-ubatan dalam kehidupan harian anda.

Kami komited untuk menyediakan pelbagai maklumat dari topik kesihatan, dan bukan bertindak sebagai penapis untuk apa yang sesuai dan tidak sesuai untuk keadaan kesihatan individu, kami bergantung kepada anda, sebagai pembaca kami, untuk memilih maklumat yang paling sesuai untuk anda. Adalah penting untuk memahami bahawa, bagaimanapun, maklumat yang disediakan oleh Hello Health Group atau laman web lain tidak boleh digunakan sebagai rujukan untuk pengganti konsultasi perkhidmatan kesihatan profesional. Anda masih diperlukan untuk berunding dengan doktor atau profesional kesihatan berlesen mengenai apa-apa soalan yang anda mungkin ada mengenai keadaan perubatan tertentu. Jangan sekali-kali mengabaikan nasihat perubatan profesional atau kelewatan mencari bantuan perubatan kerana sesuatu yang anda baca di laman web kami atau mana-mana laman web.

Berikut adalah maklumat terperinci mengenai dasar dan prosedur kandungan kami

Kriteria Pemilihan Editorial untuk Kandungan Asal Dibuat oleh Hello Health Group

Hello Health Group menghasilkan kandungan asal berdasarkan kriteria di bawah:

Relevan Isu kesihatan yang boleh menjejaskan cara anda menguruskan kesihatan diri anda dan keluarga anda. Topik termasuk pelbagai berita kesihatan; melancarkan, pengeluaran dan amaran mengenai produk dan ubat-ubatan kesihatan; nasihat kesihatan; dan pendapat ahli tentang menguruskan penyakit dan keadaan perubatan, dan mengenai gaya hidup yang sihat.

Kepentingannya. Sumber perubatan dan rujukan yang kami gunakan adalah penemuan perubatan terbaru yang diterbitkan dalam jurnal perubatan terakreditasi, seperti Jurnal Persatuan Perubatan Amerika, The New England Journal of Medicine, The Lancet, Pediatrik, Penjagaan Diabetes, Peredaran, dan lain-lain.

Trend. Kepentingan bermusim, seperti "Keselamatan semasa Banjir", "Musim Alergi", dan "Demam dan Selesema"; kesedaran awam, seperti "Hari Kanser Payudara Kebangsaan" dan "Hari Hayat Sihat Nasional"; dan trend kesihatan semasa, seperti gaya hidup sihat, senaman, pencegahan penyakit, ubat herba dan alternatif, dan lain-lain.

Kandungan kami berbeza

Kandungan kami boleh diambil kira. Blog kesihatan dalam talian yang tersedia pada masa ini sering mengandungi maklumat ketinggalan zaman dan tidak boleh dibenarkan. Hello Health Group wujud sebagai pesaing yang boleh dipercayai dan menyediakan sumber yang berwibawa di sekitar maklumat kesihatan.

Artikel dan ciri berita kami adalah berdasarkan pemilihan editorial mengenai peristiwa kesihatan yang paling penting dan relevan yang berlaku setiap hari. Artikel berita kami bukan sahaja memberikan penerangan ringkas mengenai maklumat, tetapi juga termasuk wawancara dengan pakar kesihatan yang memilih artikel itu, bersama dengan wawancara dengan pakar kesihatan pihak ketiga yang dapat menyokong keseluruhan artikel dan menafsirkan hasil penemuan yang dapat dimengerti oleh masyarakat yang lebih luas.

Kewajipan Editorial - Kewajipan kewartawanan Kumpulan Kesihatan Hello adalah untuk memastikan terdapat perbezaan yang jelas antara berita, ciri, rujukan dan maklumat lain, supaya pembaca dapat membezakan secara langsung perbezaan antara artikel editorial dan artikel atau iklan yang ditaja.

Kemerdekaan Editorial - Dalam setiap laporan, Hello Health Group dikehendaki mengekalkan prinsip kewartawanan, seperti keadilan, ketepatan, objektivitas, dan kandungan artikel yang bebas dan bertanggungjawab.

Kecemerlangan Kewartawanan - Hello Health Group mematuhi prinsip tradisional kewartawanan dalam mencipta kandungan asal untuk internet dan mengkaji dan mengesahkan maklumat yang diberikan oleh pihak ketiga.

Dasar Editorial untuk Staf Editorial Hello Health Group

Setiap kakitangan editorial Kumpulan Hello Kesihatan dikehendaki mendedahkan konflik kepentingan yang mungkin berlaku antara penaja atau vendor.

Hello Health Group mengekalkan kakitangan editorial mereka berasingan dan dibezakan daripada kakitangan lain yang mengkhusus dalam promosi pengiklanan dan kerjasama. Tiada siapa yang akan bekerja di kedua-dua belah pihak, dan tidak ada pegawai editorial yang akan dihantar untuk mewakili kerja di sekitar kepentingan penaja.

Staf editorial Kumpulan Hello Health bertanggungjawab untuk menyediakan maklumat yang tepat, objektif dan seimbang pada setiap peristiwa dan isu yang dilaporkan. Wartawan Hello Health Group mesti mengetahui sumber kisah atau sumber pakar pakar untuk memberi pendapat mengenai isu-isu yang dilaporkan. Mereka juga harus memberi pendapat lain dari institusi bebas untuk menghasilkan berita yang seimbang.

Wartawan Hello Health Group mempunyai tugas untuk menyediakan liputan yang komprehensif dan jujur, dan didedikasikan untuk etika kewartawanan dan standard kerja profesional.

Proses Artikel Berita & Artikel Asal

Setiap minggu, kakitangan editorial dan penasihat perubatan akan merancang senarai berita harian, dan artikel yang mesti diterbitkan setiap hari. Perancangan termasuk penyediaan maklumat terkini dari pelbagai jurnal perubatan, pengumuman dari agensi kesihatan negeri, dan analisis trend kesihatan terkini. Wartawan kami akan membincangkan dengan pakar perubatan yang pakar dalam bidang mereka untuk memberikan analisis mendalam, maklumat terkini dan profil yang akan memberikan artikel berita dan kandungan kami pandangan yang unik yang tidak dapat dijumpai di tempat lain. Setiap kandungan asal telah diperiksa terlebih dahulu oleh agensi penasihat perubatan kami.

Staf editorial Hello Health Group mendapatkan maklumat dari pelbagai sumber; jurnal perubatan terakreditasi, persidangan perubatan, aktiviti kerajaan tempatan atau pusat, dan bahan daripada penemuduga. Hello Health Group juga mempercayai kandungan berharga yang disediakan oleh penaja, pengiklan dan rakan kongsi kami, tetapi setiap kandungan ini mesti dilabel dengan jelas.

Setiap tulisan pertama kali akan melalui proses kajian oleh Editor Perubatan kami yang merupakan seorang pengamal kesihatan, untuk memastikan ketepatan, kesesuaian bahasa perubatan, dan kesesuaian penciriannya. Kemudian, artikel itu akan diperiksa oleh editor untuk membetulkan bahasa, aliran cerita, tanda baca, dan pemahaman. Artikel itu kemudian siap untuk diposkan di laman web kami.

Kandungan Berlesen

Hello Health Group lesen kandungan tentang gaya hidup dan kesihatan dari pihak ketiga yang akan diterbitkan di laman web kami. Editor kanan dari penasihat editorial dan perubatan akan mengkaji semula kandungan agar konsisten dengan dasar dan prosedur editorial yang kami buat sebelum penerbitan.

Kandungan Penaja dan Iklan

Pilihan Editor