4 Cara Membuat Waktu Seks Lebih Hebat Untuk Orang Dengan Autisme

4 Cara Membuat Waktu Seks Lebih Hebat Untuk Orang Dengan Autisme

Anonim

Seks dan hasrat seks adalah bahagian semula jadi dari semua manusia. Tiada pengecualian untuk orang yang mempunyai autisme. Walau bagaimanapun, melakukan seks untuk autisme mungkin sedikit berbeza daripada seks secara umum. Sebabnya, autisme boleh mempengaruhi bagaimana anda berinteraksi dan berkomunikasi dengan orang lain, termasuk dengan pasangan anda.

Tetapi jangan risau. Pelbagai tips seks untuk autisme di bawah anda boleh melihat untuk memanaskan malam anda dan pasangan anda di atas katil.

Petua dan cara melakukan seks untuk autisme

1. Bercakap dengan orang yang anda percayai

Gejala autisme pada dasarnya telah muncul dan berkembang sejak perkembangan dan perkembangan kanak-kanak, tetapi boleh bertopeng sehingga dia membesar kerana gejala mungkin tidak muncul sepenuhnya. Itulah sebabnya ramai orang terlambat menerima diagnosis autisme sehingga mereka membesar.

Jadi, hubungan seks dengan rakan kongsi boleh berasa selesa, adalah baik untuk berkongsi kebimbangan ini dengan seseorang yang anda percayai. Jangan anggap ini memalukan dan tabu. Tanya perkara yang anda belum faham kepada orang lain, supaya anda memahami dan dapat melakukannya.

Sekiranya perlu, anda boleh bertanya terus kepada doktor, terutamanya mengenai soalan mengenai kesihatan seksual atau penggunaan kontrasepsi. Anda boleh menjemput keluarga atau rakan terdekat anda untuk menemani anda.

2. Membezakan ruang awam dan ruang peribadi

Adalah penting untuk mengetahui ruang mana yang umum dan peribadi supaya anda dapat mengetahui etika dan peraturan yang akan digunakan. Terdapat pelbagai tingkah laku dan tindakan yang berbeza yang dibenarkan di kawasan "swasta", tetapi tidak di ruang 'awam'. Sebaliknya. Secara umum, aktiviti seksual tidak dibenarkan di ruang awam. Ini kerana ia dapat membuat orang lain berasa tidak selesa atau bahkan marah dan boleh membuat anda terdedah kepada salah faham. Ini juga terkadang melanggar undang-undang supaya anda mempunyai potensi untuk mengalami masalah.

Pada umumnya, seks dibenarkan dan selamat di ruang persendirian. Ringkasnya, bilik peribadi adalah tempat peribadi / peribadi anda di mana anda boleh merasa benar-benar selamat dan selesa. Hanya anda yang dibenarkan masuk ke ruang peribadi, dan jika orang lain mahu memasukkannya, mereka terlebih dahulu harus mendapatkan kebenaran. Ini termasuk bilik tidur dan bilik mandi peribadi. Atau rumah anda, jika anda tidak hidup dengan orang lain. Tetapi jika anda berada di ruang peribadi anda dan ada orang lain (kecuali teman lelaki atau suami / isteri), sekarang tempat itu adalah ruang awam.

3. Anda hanya perlu yakin

Jangan bandingkan kebolehan anda dengan orang lain, tidak ada keperluan untuk membayangkan bahawa anda berbeza dan "rasa" anda juga berbeza. Anda kadang-kadang takut tidak dapat membuat pasangan anda gembira di atas katil, sebenarnya, seseorang yang tinggal bersama anda sekarang adalah seseorang yang telah menerima "keadaan istimewa" anda. Jadi tidak ada sebab untuk anda merasa bimbang.

4. Tahu apa yang membuatkan anda dan pasangan anda selesa dan tidak

Seks bukan sekadar menyisipkan zakar ke dalam faraj atau memenuhi keinginan seksual anda. Aktiviti intim ini mesti diiringi oleh cinta dan kasih sayang, agar anda dapat menikmatinya.

Jika pasangan anda berasa tidak selesa dengan apa yang anda lakukan, anda tidak perlu meneruskan atau memaksanya. Tanya dengan nada rendah atau berbisik intim, apa yang dia suka, atau apa yang anda perlu lakukan untuk menjadikannya bahagia. Meminta ini membuatkan anda memahami apa yang harus anda lakukan untuk mencapai keseronokan bersama.

Sebaliknya, jika ada sesuatu yang anda tidak suka, katakan terus kepada pasangan anda, jangan takut ini akan merosakkan peristiwa intim anda. Penting untuk menghormati diri sendiri dan mengetahui apa yang anda suka dan tidak suka, serta minat dan keperluan anda. Anda mesti pastikan untuk menyampaikan perkara ini kepada pasangan anda.

Juga Baca:

  • 2 Jenis Pantang Makanan Yang Autisme Harus Dihindari
  • 4 perkara wanita perlu dilakukan selepas seks
  • 4 Cara Meningkatkan Keintiman Tanpa Keperluan Penetapan Seksual

Kongsi artikel ini:

Kongsi ini:

  • Klik untuk berkongsi di Facebook (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di Twitter (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada WhatsApp (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Tumblr (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi di LinkedIn (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada Baris baru (Buka dalam tetingkap baru)
  • Klik untuk berkongsi pada BBM (Buka dalam tetingkap baru)

Tarikh penyajian: 15 Oktober 2017 | Terakhir Edited: 15 Oktober 2017

Sumber

Autisme, Seks dan Hubungan. http://www.autismwestmidlands.org.uk/upload/pdf_files/1403678300_DP-Sex&Relationships.pdf. Diakses pada 10/12/2017.

Kesedaran Sosial / Seksual. https://www.autism.com/understanding_social_sexual. Diakses pada 10/12/2017.

Pilihan Editor